Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - leisle69

Oldalak: [1] 2 3 ... 7
1
Dobkulcs - a dobosok kézikönyve / Re:Dobkulcs - a dobosok kézikönyve
« Dátum: május 07, 2013, 18:53:54 »
Megkaptam a művet, ezúton köszönöm a dedikációkat!  már ki is olvastam. Hiánypótló mű, teljesen korrekt összeállításban.
Az 1. mondat nagyon ismerős :)

2
Koncertek, rendezvények / Re:Dobosok Farsangja
« Dátum: február 12, 2013, 20:17:20 »

3
Koncertek, rendezvények / Re:Dobosok Farsangja
« Dátum: február 10, 2013, 19:39:41 »
Na ki jön?

4
Koncertek, rendezvények / Re:Koncertjeink - itt játszunk mi
« Dátum: január 19, 2013, 17:25:51 »
Fiam kérését tolmácsolom az alábbiakban?
Sziasztok!!
Kérlek szavazzatok a Speedy Gonzales Latin Bandr-e.
Holnapig lehet szavazni és már csak pár szavazatra vagyunk a bejutástól.
Köszönöm előre is.
Tuboly Roli.

http://www.pannoniafesztival.hu/   

A szavazás úgy történik, hogy email cím és név megadása után lehet belépni a szavazó oldalra. itt a rendelkezésre álló 100 pontot lehet elosztani 5 zenekarra. (Itt az lenne célszerű, hogy a Speedy Gonzales Latin Bandnek adtok 60 pontot, és az élmezőny további 4 zenekarára 10-et 10-et)

Már csak 1 nap!
Köszönöm!
Laci

5
Pergődobok / Re:Vintage pergők.
« Dátum: január 18, 2013, 21:08:41 »
Szép állapotú értékes darab.
A hurváltó nem biztos hogy eredeti.

6
Vendégek, látogatók. / Re:Boldog Karácsonyt!
« Dátum: december 24, 2012, 19:11:46 »
Boldog Karácsonyt!

7
Hangosítás, hang és video rögzítés / Re:Hangrögzítő eszközök
« Dátum: december 24, 2012, 18:20:24 »
Köszi a választ. Hát most a H1 elég lesz mert tegnap vettem egy Paiste 2002 ride-ot és erre van most csak keret. :D
Köszi a választ. Hát most a H1 elég lesz mert tegnap vettem egy Paiste 2002 ride-ot és erre van most csak keret. :D

Mi sokáig használtunk egy négysávos Fostex harddisc rögzítőt (típusára már nem emléxem), anno az jó áron volt, sose ment tönkre...

Gratulálunk a 2002 ride-hoz! Erről mindig eszembe jut a dobosok örök hazugsága a feleség/barátnő felé: "...életem, most már semmit nem veszek a cucchoz..." :D

És a másik 2 "listavezető"  zenészduma: A haveromé' csak most kölcsön van nálam, ill. annyira akciós volt, hogy ráfizetés lett volna otthagyni .....

8
Hangosítás, hang és video rögzítés / Re:Hangrögzítő eszközök
« Dátum: december 23, 2012, 20:00:05 »
H1 bevált, és ár-érték arányban is nagyon jó.
Ha esetleg van rá "lehetőség akkor érdemsebb H2 vagy a H4, az R16 pedig minden zenekari gondotokat megoldaná (metronóm, hangológép, 8csatornás harddisk recorder+8sáv lejátszás, bass, gitár, ének effektek minden csatornán, kontrollkeverési lehetőség a rőgzített anyagtól függetlenül, 8/2 csatornás hangkártya DAW funkcióval 96k/24bit max felbontással nagyon rövid latency mellett stb.)

9
Vendégek, látogatók. / Re:Boldog Karácsonyt!
« Dátum: december 23, 2012, 19:51:29 »
Én is Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!

10
Cintányérok / Re:Murat Diril
« Dátum: december 23, 2012, 00:08:06 »
Most jöttem BJO koncertről.
Abban a stílusban az a szett teljesen jól teljesített, hangszínekben-hangerőben egyaránt. Nézőtér közepén ültem, a hely akusztikailag egész jó, minimál hangosítás volt csak, szinte unpluggednek tekinthető. Van viszonyítási alapom, mert jópárszor hallottam a BJO-t már Tamással, Zil. cinekkel. Teljesen más karakterű hangzás, felesleges lenne hasonlítgatni. Ami első pillanatban feltünt, hogy a jobb oldali (22-es ?) ride rendkívül hangos, a fortissimoban játszott fúvós részeknél is tisztán hallhatóan átjött, swing kiséretben talán picit sok is. (vagy a zongora/bass/gitár volt leheletnyit kevés)  (szubjektív, pl. a fiam szerint nem). Igazából a pergő hangja volt szokatlan, (tehát nem rossz), mélyebb, puhább tónusú. 

11
Vendégek, látogatók. / Re:Világvége!
« Dátum: december 20, 2012, 23:31:21 »
Társadalmi munkában elvállaltam a helyi gimnázium diákjai karácsonyi előadásának technikai támogatását (hang/fény). A mai főpróbán megbizonyosodtam arról, hogy a világvége holnap 9:00-körül kezdődik...
Legalábbis a helyi művházban.

12
Videó linkek / Re:Dobos és egyéb videók
« Dátum: december 17, 2012, 23:23:03 »
Az miért van, hogy van pár dobos, pl. Marcus Thomas vagy a Ramon Sampson.. tök jó dobosok, sorra rakják fel a cover-eket, de zenélni még nem láttam őket.. nincs zenekarunk? Nem zenélnek? Egy értelmes koncertfelvételük sincs fent, bármilyen zenekarral. Jó, ez nem igaz, pár azért van fent de...Elég fura.

Ide tartozik még, hogy számos tehetséges zenész hajlamos olyan mértékben elszállni magától, hogy egyrészt "nem talál magához méltó zenésztársakat", másrészt nincs olyan zenekar amelyik őt el tudná viselni az ismertté válásig. A zenélés társasjáték, a profi zenélés pedig nagyon komoly csapatmunka, ahol egyszerre kell meglenni a hierarchiának akár feladatonként (pl. nem biztos, hogy a zenekarvezetőnek kinevezett tag a legjobb szervező, neki van a legjobb ízlése, és egyben ő tudja az emberi dolgokat is megfelelően irányítani) és ezzel együtt kell meglenni annak a "valaminek" amitől egy zenekar jól érzi magát együtt, és képes alkotni. (mert a zenélés bármit is játszol, művészet).  A tapasztalatom az, hogy a megavirtuóz, szétgyakorolt, vagy agyonfényezett "született tehetségek" vállnak leginkább rövid távon magányossá, és játszanak a 4falnak és a kamerának....

13
Dobkulcs - a dobosok kézikönyve / Re:Dobkulcs - a dobosok kézikönyve
« Dátum: november 12, 2012, 22:36:48 »
Dedikált példányért hol kell regisztrálni?

14
Hangosítás, hang és video rögzítés / Re:Hangrögzítő eszközök
« Dátum: szeptember 22, 2012, 20:11:11 »
A ZOOM eszközök ár/érték arányban verhetetlenek, állványt vegyél hozzá.

Hali!
Tudnátok ajánlani nekem valami diktafon félét amivel a dob hangját viszonylag jó minőségben lehet rögzíteni illetve próbára is magammal tudnám vinni? zoom h1et nézegettem, árban az korrektnek tűnik! Nem kell stúdió minőség! :-)
Köszönöm

15
Egyéb / Re:Próbaterem
« Dátum: szeptember 06, 2012, 19:48:18 »
http://www.r33.hu/index.php/probatermek
http://www.belvarosiprobaterem.hu/
https://www.facebook.com/csepelzenemuvek.probaterem?sk=info
ezekről a helyekről hallottam az ismerettségi körből, de alább még találsz.
http://probaterem.lap.hu/


És ezekhez tudsz esetleg elérhetőséget? Mert azt én is tudom, többnyire itt vannak próbatermek, de engem konkrét érdekelne :)

Csepeli gyár területén is vannak próbaterem lehetőségek, hírdetésekben láttam. A vágóhídnál a Műpával szemben az R33-ban is megpróbálhatod. (vágóhíd területén)

Oldalak: [1] 2 3 ... 7