Szavazás

Milyen színű legyen a Dobosfórum?

Maradjon a jelenlegi.
7 (41.2%)
Inkább legyen fehér, vagy világos alapon sötét betű.
10 (58.8%)

Összes szavazó: 17

Szerző Téma: Csevegés  (Megtekintve 68432 alkalommal)

SamyDavis

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
Re:Csevegés
« Válasz #7 Dátum: május 07, 2012, 21:36:32 »

Ezt csak úgy kérdeztem, és egyben akkor jó erőt, kitartást kívánnék hozzá :)

leisle69

• Jr. Member
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: május 07, 2012, 19:52:51 »

Sok éve ezt csinálom, csak eddig civil voltam, de ugyanúgy nekem jelentettek az önkéntesek és hivatásosok is, mert katasztrófahelyzetben a koordinátor vezényel, helyismeret, és a polgármester által rámruházott jogoknál fogva (katasztrófa idején a polgármester az első számú vezető, az általa megbízott egyéb vezetők hivatalos személynek minősülnek a krízis ideje alatt, és nem kérünk, hanem utasítunk mindenkit, mert nincs idő kérésekre, csak parancsokra... ez nem megy mindenkinek, én 1987-ben vettem részt először árvízi mentésben a Hernádon, és a 2006-os árvíz óta vagyok első számú koordinátor), és mostantól már hivatásos állományúként számolnak velem.
Hogy jó-e? Sosem jutott eszembe... csak rutinos mentőnek számítok, és már akkor is elöl én futottam elöl, amikor 16 évesen ölben hoztuk ki a jeges vízből a birkákat, meg kutyákat a februári árvízből. Tíz napig feküdtem utána 40 fokos lázzal, de senki nem halt meg... Jó hát :D

Mondjuk erdőtűzben nincs nagy gyakorlatom, most majd lesz. Az ellen legalább használ a víz.
[/quote]

Mivel nem szabad politizálni, próbálok cizelláltan fogalmazni:
A katvédelem tele van jó értelemben vett " Tökös" emberekkel. Ezért nagyon remélem, hogy egy eskütétel után (ami után már nem csak erkölcsileg hanem jogilag is felelős az ember), nem nyílvánítják katasztrófahelyzetnek a nagy létszámú csoportok látványos nemtetszés nyílvánítását, egy sokkal kisebb létszámú, ám önmagát felsőbbrendűnek gondoló csapattal szemben.....
"A Hangmester az, aki a Zenész saját süketségi foka szerint előadott műből, a Közönség számára élvezhető hangképet produkál."

Indián

• Administrator
  • Sr. Member
  • Velem van az erdő.
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: május 07, 2012, 13:12:04 »
Egyébként meg csevegjünk. Most hívtak a katasztrófa védelemtől, hogy június 2-án legyek kedves eskütételre jelentkezni, mert hivatásos állományba kerülök. Eddig is engem hívtak, amikor jött a víz (árvizi koordinátorból nem sok van, én vagyok az egyik), most majd akkor is hívnak, amikor ég az erdő... Kicsit most büszke vagyok magamra.

Jó lesz az neked? :o

Sok éve ezt csinálom, csak eddig civil voltam, de ugyanúgy nekem jelentettek az önkéntesek és hivatásosok is, mert katasztrófahelyzetben a koordinátor vezényel, helyismeret, és a polgármester által rámruházott jogoknál fogva (katasztrófa idején a polgármester az első számú vezető, az általa megbízott egyéb vezetők hivatalos személynek minősülnek a krízis ideje alatt, és nem kérünk, hanem utasítunk mindenkit, mert nincs idő kérésekre, csak parancsokra... ez nem megy mindenkinek, én 1987-ben vettem részt először árvízi mentésben a Hernádon, és a 2006-os árvíz óta vagyok első számú koordinátor), és mostantól már hivatásos állományúként számolnak velem.
Hogy jó-e? Sosem jutott eszembe... csak rutinos mentőnek számítok, és már akkor is elöl én futottam elöl, amikor 16 évesen ölben hoztuk ki a jeges vízből a birkákat, meg kutyákat a februári árvízből. Tíz napig feküdtem utána 40 fokos lázzal, de senki nem halt meg... Jó hát :D

Mondjuk erdőtűzben nincs nagy gyakorlatom, most majd lesz. Az ellen legalább használ a víz.

SamyDavis

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: május 07, 2012, 12:58:23 »
Egyébként meg csevegjünk. Most hívtak a katasztrófa védelemtől, hogy június 2-án legyek kedves eskütételre jelentkezni, mert hivatásos állományba kerülök. Eddig is engem hívtak, amikor jött a víz (árvizi koordinátorból nem sok van, én vagyok az egyik), most majd akkor is hívnak, amikor ég az erdő... Kicsit most büszke vagyok magamra.

Jó lesz az neked? :o

Indián

• Administrator
  • Sr. Member
  • Velem van az erdő.
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: május 07, 2012, 12:51:04 »

Indián

• Administrator
  • Sr. Member
  • Velem van az erdő.
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: május 07, 2012, 12:48:34 »
Szerintem kellene ilyen is.
Ki volt Cegléden? Idén kimaradt, de azt hallottam, hogy sajnos nem voltak túl sokan.

Készítettem Dobosgála topikot :D

korompay

• Full Member
    • Profil megtekintése
    • www.korompayzsolt.hu
Csevegés
« Válasz #1 Dátum: május 07, 2012, 09:36:06 »
Szerintem kellene ilyen is.
Ki volt Cegléden? Idén kimaradt, de azt hallottam, hogy sajnos nem voltak túl sokan.