A DISCO EXPRESS új videóklipje megjelent, Sztarpacskarácsony címmel!!!
DW Collector's Concrete Snare ! BETON PERGŐ! http://www.youtube.com/watch?v=MBmanerXFOE
Volt szerencsém elég sok típust kipróbálni,- a Pearl Freeflothing-ot merem ajánlani. Kiváló hang, közép/felső közép árkategória, extra egyedi lehetőség a,- konstrukciónak köszönhetően,- cserélhető, fúratlan!!! dobtest.
Idézetet írta: uxa - május 08, 2012, 18:00:53Szerintem teljesen igazad van abban, hogy túllihegik a dolgokat. Az alapvető anyagi különbségek (fa-fém) hallhatóak, de ezek után lényegi differencia csak vájt fül, vagy nagyon jó körülmények között hallhatóak. Szóval innentől jön az, hogy kinek a pap..... Oké,oké,persze a marketing. Mindegyiket el kell adni ,ez természetes. A hangzás befolyásoló tényezők pedig még mindig ott vannak,azokról nem is beszéltünk.Kávák, húr,bőrök,hangolás.........és a többi.Így inkább azt kérdem tőletek,hogy Ti milyen pergő/ ke/t használtok és mi a tapasztalatotok a saját vagy éppen barát ,ismerős hangszerét kipróbálva a különböző pergődobokról amikkel találkoztatok.Persze tudom, megint jöhet a papné,de ezt most konkrétan személy szerint tőletek kérdezem,ha megosztanátok velem megtisztelnétek egy válasszal a pergőitek leírásával .Fapergősök vigyázat, ez fémpergő topik.!! ...Na jó lehet fapergőkről is szólni ,egye Fene........Majd átjavításra kerül a cím : "Pergők hangtulajdonságai"-ra
Szerintem teljesen igazad van abban, hogy túllihegik a dolgokat. Az alapvető anyagi különbségek (fa-fém) hallhatóak, de ezek után lényegi differencia csak vájt fül, vagy nagyon jó körülmények között hallhatóak. Szóval innentől jön az, hogy kinek a pap.....
Egyszer a YouTube-on láttam egy videót, ahol egy srác 14-es alu felniből csinált pergőt. Az alakja mindenképp érdekes volt, a babák felhelyezése is, de a hangja egyértelműen egy pergőre hasonlított
Idézetet írta: uxa - május 07, 2012, 23:28:43Köszönöm Indi,hogy ezennel megnyílt a pergődobok topik.A különböző fémtestű pergődobok hangtulajdonságai érdekelnének azonos méretű dobok esetében. Mondjuk egy alumínium testű és egy acél testű pergő között.Az is érdekelne ,hogy jelenleg gyártanak-e alumínium pergőket,mert én inkább a 60-as ,70-es évek idejéből tudok ilyenekről. / Ludalloy? / Élőben még nem hallottam ilyen hangszert és furdalja az oldalam a kíváncsiság ,hogy milyen lehet? Van-e különbség, és ha van az miben mutatkozik meg? Köszönöm!Alumínium: http://www.youtube.com/watch?v=DGsxRpHy7DUAcél: www.youtube.com/watch?v=gXBoeZjU7-0Egyik ilyen, másik olyan, de mindkettő úgy szól, mint egy pergő, én falrengető különbséget nem hallok.További pergőtesztek: http://www.youtube.com/user/joebergaminidotcom/videosSzerintem mostanában túllihegik a dobok anyaga és hangja közötti összefüggést, de ezzel biztos sokan nem értenek egyet, lehet, hogy csak én vagyok süket.
Köszönöm Indi,hogy ezennel megnyílt a pergődobok topik.A különböző fémtestű pergődobok hangtulajdonságai érdekelnének azonos méretű dobok esetében. Mondjuk egy alumínium testű és egy acél testű pergő között.Az is érdekelne ,hogy jelenleg gyártanak-e alumínium pergőket,mert én inkább a 60-as ,70-es évek idejéből tudok ilyenekről. / Ludalloy? / Élőben még nem hallottam ilyen hangszert és furdalja az oldalam a kíváncsiság ,hogy milyen lehet? Van-e különbség, és ha van az miben mutatkozik meg? Köszönöm!